Recent werk

Grisaille. Ik las een boek over Leonardo Davinci en bekeek zijn Laatste Avondmaal. Wat mij opviel was het prachtige gebruik van perspectief door een hele lichte schildering(sferisch perspectief) in de achtergrond in combinatie met architectuur(lijnperspectief). Ik heb er zo mijn eigen draai aan gegeven en dit is het resultaat.

Het kwam door het raam (olieverf op doek 50×70 cm)

Aan een takel hingen balken in de lucht. Ik kon niet zien waar ze aan hingen en vroeg me toen af hoe ze daar waren gekomen.

Waar kwam het vandaan (100X80 cm olieverf op doek)

 Salvia is een plant met kleine bloempjes, dat ook wel als kruid gebruikt wordt in de keuken. Het bloempje is  klein en fragiel, maar ook complex en kleurrijk.

Salvia (80X60cm, olieverf op doek)

Op tafel lagen twee gehoorapparaatjes verstrengeld als kleine bloempjes die net uit een zaadje zijn ontsproten: Audioflora.

Audioflora (60X80 cm, olieverf op doek)

Dit voorjaar overleed een van mijn zangmaten. Hij had ondraaglijke pijn, waarvoor geen medische oplossing te vinden was. Dit leidde uiteindelijk tot het verzoek om via euthanasie een einde aan dit lijden te maken. Dit schilderij is ter nagedachtenis aan zijn lijden en vergeefse hoop op verlichting.

Hoop op verlichting (80×80 cm, olieverf op doek)

Voorjaar 2020 kreeg ik een opdracht om een schilderij te maken over het leven tijdens de corona epidemie. Het werden er twee.

Going viral 2020 (olieverf op canvas, 100*80 cm)
Lentestorm 2020 (olieverf op canvas, 100*80 cm)